Bits of Freedom

Bits of Freedom is verheugd dat er een referendum komt over de nieuwe wet voor de geheime diensten, ook wel de ‘sleepwet’ genoemd. Nu kan eindelijk de burger zich uitspreken over de meest controversiële surveillancewet in Nederland.

Heel veel burgers willen geen vrijheidsbeperkend sleepnet in Nederland en hebben nu aan de noodrem getrokken. De kritiek op deze wet wordt dus maatschappelijk breed gedeeld. Wij vinden dat heel bijzonder.

De afgelopen jaren hebben we ons hard verzet tegen deze we, die desondanks toch is aangenomen. Maar de inkt van de nieuwe wet was nog amper droog of de initiatiefnemers achter sleepwet.nl hebben met een burgerinitiatief een raadgevend referendum over deze wet afgedwongen. Dat is een prestatie van formaat en geeft nu iedereen de kans om zich over deze wet uit te spreken.

FAQ OVER DE SLEEPWET OP GEENSLEEP.NET

Wil jij dat jouw privé communicatie privé blijft? Dat je ongesurveilleerd kunt browsen en je in vrijheid kunt uiten?

Bits of Freedom komt op voor twee grondrechten bij je digitale communicatie die onmisbaar zijn voor je vrijheid: privacy en communicatievrijheid. Die rechten zijn in de offline wereld in de loop van eeuwen opgebouwd, omdat ze ongelooflijk belangrijk zijn voor je individuele vrijheid, voor een rechtvaardige samenleving en voor een gezond werkende democratie.

Met de komst van het internet en andere technologieën hebben we prachtige, nieuwe mogelijkheden gekregen, en tegelijkertijd geeft het de overheid en het bedrijfsleven ook vergaande controlemogelijkheden. Bits of Freedom is de waakhond die ervoor zorgt dat we die rechten niet kwijtraken in de digitale wereld.

Bits of Freedom is dé Nederlandse beweging die opkomt voor jouw internetvrijheid.